disneyhercegnok.hu

Ingyenes disney kifestők,disney háttérképek letöltése,Playmates disney baba rendelés, Disney kreatív, Repülj el te is a mesék varázslatos világába! Játsz te is ezekkel a bájos Hecegnőkkel! Éld át csodálatos történeteiket, gyönyörű meséket olvashatsz.

pillangok.jpg                     hamu_i.jpg

   Hamupipőke

             


godmather.jpg

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy csoda szép kislány, aki özvegy édesapjával élt. Vidám volt és jólelkű , mindenki szerette őt. Édesapja úgy érezte, a leányka élete mégsem teljes : anyára van szüksége. Idővel feleségül is vett egy környékbeli asszonyt, akinek már volt két lánya. Egészen addig békében éltek így együtt, mígnem az édesapa váratlanul meghalt. Ekkor a mostohaanya  és a két mostohatestvér hamar felfedték igazi arcukat : kegyetlenek voltak, gonoszak és mohók. A leányt elnevezték Hamupipőkének, és rabszolgasosra vetették. Minden házimunkát vele végeztettek el . A fiatal lány főzött , mosott , takarított - és  soha egyetlen zokszót sem ejtett sanyarú sorsa miatt. Kis barátainak, a konyhai kis egereknek, a kerti madaraknak énekelgetett, és arról  ábrándozott, hogy egyszer ő is boldog lehet, megtalálja  párját és az igaz szerelmet.
Különösen Guszti, a kis egér és barátja szerették nagyon a leányt,mert az sosem mulasztotta el, hogy egy - két jó falattal, meleg  ruhácskával kedveskedjék neki. Nagyon szerettek volna segíteni hamupipőkén.

                                             4276_ham._balba_keszul.jpg
  
Egyszer egy napon meghívó érkezett a helyi földesúr kastélyából." Bál lesz " - olvasta a gonosz mostoha. " Minden eladó lányt várunk ! " - Ó hiszen akkor én is mehetek ! -sóhajtotta boldogan Hamupipőke. A mostohaanyja beleegyezett, hogy Hamupipőke is elmehet a bálba, feltéve, hogy időben be tudja fejezni a temérdek házimunkát. Guszti meg a többi egér és a madarak segítettek Hamupipőkének a munkában, és meglepték egy gyönyörű, maguk varrta báli ruhával. Hamupipőke örömében majd táncra perdült :felöltözött szépen, és mostohatestvérei után szaladt.

cinderella-wall_egerkek_ruhat_varrtak.jpg

- Nézzenek oda ! Ez az én övem ! - kiálltotta az egyik lány féltékeny haraggal.- Azok meg az én gyöngyeim !- visított a másik. Dühükben darabokra tépték Hamupipőke ruháját. Szegény Hamupipőke sírva szaladt ki a kertbe.

ham_jotunder_var..jpg
 Egyszer csak finom érintést érzett a haján, és egy kedves hang szólt hozzá. - Ki vagy te ? - kérdezte Hamupipőke az előtte álló szépséges hölgytől. - Én vagyok a te tündér keresztanyád  - mondta az asszony. Azért jöttem , hogy segítsek neked eljutni a bálba. Kezének egy intésére a kis egerek  pompás paripává változtak, egy óriási tökből pedig csillogó - villogó hintó lett. A tündér még egyszer intett, s Hamupipőke ott állt csodálatos estélyi ruhában, igazi báli pompában tündökölve. Még a cipője is ragyogott.- pontban éjfélkor el kell jönnöd a bálból - mondta a tündér -,mert akkor megtörik a varázs.
wallcinderellapatps10.jpg
Alighogy Hamupipőke a bálba érkezett, hódolók hada vette körül. Ő volt az est legszebb hölgye. A herceg le sem tudta róla venni a szemét. Úgy érezte mintha örökké reá várt volna. Hamupipőke szíve is lángra lobbant, s a két fiatal szerelmes csak egymással táncolt a holdfényben. Ám az óra mutatója vészesen közeledett az éjfélhez. - Mennem kell ! -suttogta ilyedten Hamupipőke, azzal  kiszaladt a bálteremből. Futás közben az egyik üvegcipellője leesett a lábáról. A herceg felemelte a könnyű kis cipőt. " Azt a lányt veszem feleségül akinek a lábára illik ez a cipő " - határozta el. Hajnalban nyomban útnak is indult, hogy megtalálja a finom kis lábbeli gazdáját.Végül eljutott Hamupipőkéék házához is, és a két mostohatestvér nagy izgalommal próbálta beszuszakolni dagadt lábát a cipőbe, persze sikertelenül. Hamupipőkét gonosz mostohája bezárta a padlásszobába. Guszti és barátai azonban kiszabadították a lányt. A herceg épp indult volna tovább, amikor Hamupipőke megszólalt :- Felség! Kérem várjon! Felpróbálhatom én is?  A hercegnek elállt a lélegzete : a kis cipellő pontosan ráillett Hamupipőke  kecses lábára. A herceg boldogan ölelte át szívszerelmét. A gonosz mostoha és a két lánya pedig majd megpukkadt mérgében. A herceg és Hamupipőke nem sokáig vártak : összeházasodtak, és boldogan éltek míg meg nem haltak.

hahpopo_ham_eskuvoi_r..jpg


hamu_wall.jpg

hamu_kastely.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 25
Tegnapi: 30
Heti: 246
Havi: 996
Össz.: 352 408

Látogatottság növelés
Oldal: Hamupipőke-mese
disneyhercegnok.hu - © 2008 - 2018 - disneyhercegnok.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: öltöztetős baba sablon - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »